Know-How om penningtvätt

Fria utbildningsfilmer om penningtvätt

Lär dig om penningtvätt med våra fria utbildningsfilmer

Vi vill öka kunskapen och medvetenheten kring penningtvätt. Därför gör vi det enkelt för våra kunder och andra intressenter att utbilda sig och vi ger fri tillgång till väl utvald Know-how.
 
För mer uppsträckt, interaktiv och branschspecifik utbildning för att formellt möta ert utbildningskrav i Penningtvättslagen rekommenderar vi våra, ej kostnadsfria, e-kurser.

Läs mer här: Due Training ››
 
Hoppas allt ska komma till användning.

Kompetens

Eat That Frog - filmer om penningtvätt

Penningtvättsutbildningar är ofta knastertorra och smärtsamt tråkiga. Vår utbildningsserie Eat That Frog är tänkt att vara en direkt motsats till detta utan att för den skull tappa stringens och kvalitativt innehåll. Det skadar inte att förena nytta med lite nöje.


Serien består av 4 korta filmer där vi på ett lättsamt, målande och handgripligt vis berättar det mesta som är värt att veta om penningtvätt. Vi går tydligt igenom vilka skyldigheter ni har enligt lag och hur ni fullgör dessa på enklaste och bästa sätt.

Del 1 – Vad är penningtvätt? Allmän riskbedömning, Lagstiftning och praxis

Del 2 - Identifikation och behörighet, Uppdragets-/tjänstens syfte och art

Del 3 – Involverade länder, Verklig huvudman, Sanktioner, GDPR, PEP

Del 4 - Riskbedömning kund och uppdrag/tjänst, Accept av kund och uppdrag/tjänst?, Rapportering till Finanspolisen, Avslutande råd och Due Compliance 8 steg

Penningtvätt - var börjar jag?

Få en kickstart i detta Webbinarie med vår VD Petter Flink och Viveka Strangert
 
Vi hann kanske inte berätta allt i detalj men vi hoppas kunna ge er en bra start och överblick över era skyldigheter enligt Penningtvättslagen och berätta hur ni bäst fullgör dessa.

Penningtvätt – hur undviker jag sanktioner och straff? 

– Fokus på Näringspenningtvätt

Få en övergripande genomgång av de civilrättsliga reglerna och en fördjupning kring det straffrättsliga regelverket och näringspenningtvätt i detta Webbinarie med vår VD Petter Flink tillsammans med Marie Wallin.

Läs gärna även Marie Wallins bok ”Penningtvätt och straffrätten”, finns att köpa här.